Diana Chelaru, medalie de argint la sol la CM de la Rotterdam

Gimnasta Diana Chelaru a câştigat, duminică, medalia de argint la sol, la egalitate cu rusoaica Aliya Mustafina, la Campionatul Mondial de la Rotterdam, aducând a doua medalie delegaţiei române, după cea obţinută de Ana Porgras, tot aur, la bârnă.

Diana Chelaru a intrat a şasea în concurs, reuşind un exerciţiu curat, fără greşeli majore, cu elementele acrobatice executate curajos, primind nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina. Cele două au împărţit medalia de argint.

Sandra Izbaşa a fost a doua în finala de la sol, dar evoluţia sa a fost cu probleme, două ieşiri din covor aducându-i doar nota 13.983, cu care s-a clasat pe locul şapte. Revenită în competiţii după o operaţie gravă la tendonul ahilian, Sandra Izbaşa a încheiat competiţia din Olanda plângând, dezamăgită de faptul că a ratat o medalie la aparatul favorit, solul.

Medalia de aur a fost câştigată de australiana Lauren Mitchell, 14.833, iar cea de bronz nu s-a acordat în acest caz.

Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au încheiat participarea delegaţiei României la Campionatul Mondial de la Rotterdam.

Tot duminică, în prima finală a zilei, Flavius Koczi s-a clasat pe locul cinci (16.208), iar Ana Porgras a cucerit aurul mondial în finala de la bârnă (15.366), aducând prima medalie României.

Rezultatele obţinute de delegaţia României la CM de la Rotterdam sunt următoarele: echipa feminină – locul 4 în finală, echipa masculină – nu s-a calificat în finală, Flavius Koczi – locul 16 în finală la individual-compus, Ana Porgras – locul 4 în finală la individual-compus şi Raluca Haidu – locul 9 în finală la individual-compus, Flavius Koczi – locul 6 în finală la sol, Diana Chelaru – locul 7 în finală la sărituri, Ana Porgras – locul 5 în finală la paralele, Flavius Koczi – locul 5 în finală la sărituri, Ana Porgras – medalie de aur în finală la bârnă, Sandra Izbaşa – locul 7 şi Diana Chelaru – medalie de argint, ambele în finală la sol.

Obiectivul României la CM de la Rotterdam – obţinerea unei medalii şi una-două clasări pe locurile 4-6, a fost îndeplinit.

Ambele echipe ale României s-au calificat la CM din 2011, de la Tokyo, la care au acces primele 24 din calificări.

Sursa: MEDIAFAX

This entry was posted in Romanian Version. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s