De doua ori argint pentru Diana Chelaru

Resita – “capitala” Banatului montan – a gazduit editia 2010 a Campionatelor Nationale de Gimnastica ale Maestilor, competitie la care a participat si gimnasta Diana Chelaru, legitimata la CSM Onesti.

La intrecerile disputate in “Polivalenta” resiteana, gimnasta Diana Chelaru (care se pregateste la Deva, cu antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang), a reusit performanta cuceririi a doua medalii de argint.

La individual compus ea s-a clasat pe locul 2 cu 56,700 puncte, fiind intrecuta de Ana Porgras (Farul Constanta), care a totalizat 57,800 puncte, in timp ce Amelia Recea (de la Cetate 1 Deva) s-a clasat pe locul 3 cu 56,650 puncte.
A doua medalie de argint gimnasta onesteana Diana Chelaru a cucerit-o in proba de la sol, obtinand 14,575 puncte, invingatoare, pe primul loc, fiind Sandra Izbasa (de la Steaua Bucuresti), cu 14,950 puncte. In aceasta proba Diana Chelaru a intrecut-o la punctaj pe Ana Porgras, care s-a clasat pe locul 3 cu 14,300 puncte.
Mentionam ca gimnasta de la CSM Onesti a fost aproape de cucerirea unei medalii si la sarituri, dar dupa prima saritura executata foarte bine la cea de-a doua “nu a iesit” pasul si a atins aparatul.
Cu 13,625 puncte Diana Chelaru s-a clasat pe locul 5 la paralele (proba ce a fost castigata de Amalia Racea – de la Cetate 1 Deva).

In intrecerea pe echipe de la Campionatele nationale de gimnastica ale maestrilor pe primul loc s-a clasat Clubul Cetate 1 Deva iar pe locul 2 – Dinamo Bucuresti (la feminin) si Dinamo Bucuresti, pe primul loc iar LPS – CSM Bistrita pe locul 2, la masculin.

La Resita, in paralel cu competitia mentionata s-au desfasurat si Campionatele nationale de gimnastica (la categoria maestri) pentru sperante. Aceasta intrecere sportiva a avut castigatoare pe doua gimnaste dinamoviste, aflate in ascensiune de forma: Larisa Iordache (locul 1 cu 58,400 puncte) si Diana Bulimar (locul 2 cu 54,750 puncte).

Dupa cum am aflat de la CSM Onesti, in calendarul competitional international al celor mai bune gimnaste ale Romaniei (care de 5 luni sunt pregatite de antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang), figureaza desfasurarea Cupei Mondiale de Gimnastica (la Ostrava, in Cehia in zilele de 25-26 septembrie) si Campionatul Mondial de Gimnastica, ce va avea loc la Rotterdam – Olanda in zilele de 23-24 octombrie. (Ion Morar)

Sursa: Onesti EXPRES

This entry was posted in Romanian Version. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s