Urmaşele

FOTO: GSP

FOTO: GSP

Aveţi mai jos o parte dintr-un reportaj facut de Roxana Fleşeru pentru GSP.

Am ales doar partea cu interviul Dianei Chelaru, o mare speranţă a gimnasticii româneşti.

Să sperăm că Diana va ajunge la seniorat şi va fii ferită de accidentări.

Aici puteţi întregul articol.

Diana, Daniela, Rodica, Larisa, Mădălina, Ana Maria, Roberta, Patricia, Georgiana, Gabriela. Paralele, bîrnă, sol, sărituri. Nadia. Vis: Olimpiada din 2012. La centrul olimpic de la Oneşti se antrenează 10 gimnaste. Doar trei dintre ele au buletin. “Fetele de aici sînt o parte din nucleul gimnasticii din viitor”, spune Daniel Nistor, antrenorul coordonator. Junioarele de la Oneşti sînt completate de fetele care se pregătesc în celălalt centru olimpic, la Deva.

Diana Chelaru este una dintre fetele care anul acesta a împlinit 14 ani. La vîrsta ei, Nadia strălucea la Montreal. După rezultate, este vîrful. În 2007 a cîştigat titlul la individual compus la Campionatele Naţionale de la Focşani. Este din oraşul Nadiei.

– Care este gimnasta ta preferată?
Răspunde fără să clipească:
– Nadia.

– Dar n-ai văzut-o!
– Cum să nu ?! Ne-am întîlnit prima dată cînd i-am construit statuie. Îmi aduc aminte cînd a venit că am ieşit toate fetele în costumele de gimnastică. Era un frig. M-a luat în braţe!

Ochii mari şi căprui se luminează. Şi povestea cu şi despre Nadia continuă. După zece ani de gimnastică, Diana concluzionează: “Mi-a fost greu la început. Acum îmi este mult mai uşor, fără crispare, nu mai am emoţii“. Singurul aparat care îi mai dă un pic de nesiguranţă în picioare este bîrna. “Orice gimnastă are emoţii la acest aparat. Este imposibil, orice ezitare te poate arunca de pe aparat” completează Diana.
Deşi părinţii ei locuiesc în Oneşti, gimnasta spune că nu se întîlneşte foarte des cu ei. “Nu vreau să ne vedem pentru că nu vreau să le fac rău celorlate fete, ele nu sînt de aici şi nu au cum să fie vizitate de părinţii“, mărturişeste Diana. Dintre cele 10 componente ale lotului de junioare, doar Roberta Radu mai este din Oneşti. S-au adunat fete din Buzău, Constanţa, Bucureşti, Bacău. În topul preferinţelor, în ceea ce priveşte aparatele, medalia de aur îi aparţine mesei de la sărituri, argintul este confiscat de paralele, iar bronzul se atîrnă pe unul dintre picioarele bîrnei. Solul s-a clasat de data aceasta în afara podiumului. “Cînd nu am chef, mai fur cîte un element“, mărturiseşte Diana.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s